Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:








     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Lysholm No 52

I januar 2016 får Lysholmfamilien et nytt medlem, Lysholm No 52, som en ulagret akevitt beregnet på den nye trenden med akevitt i drinker og cocktails. Bak akevitten står Ivan Abrahamsen, Ingrid Elisabeth Skistad og resten av produktutviklingsteamet hos Arcus.


De senere årene har interessen for akevitt blomstret i barmiljøene verden over, og norske bartendere har inntatt en ledende posisjon når det gjelder å bruke akevitt som ingrediens i drinker og cocktails. I dag finner vi kjente barer både i London, New York og andre steder som benytter akevitt i drinkene - noe som også har ført til en oppblomstring av destillerier som produserer akevitt. Dette gjelder både hjemme og ute, og USA kan for tiden skilte med hele 15 akevittprodusenter.

Gammelt destillat
 Lysholm No 52 har et gammelt Lysholm-destillat som utgangspunkt, det samme destillatet som også utgjør basen i Lysholm Linie. Selv med et greit utgangspunkt måtte det en del forskning til, og det var ikke før prøve nummer 52 ble testet at en fant de rette kombinasjonene av smak og duft. Derav også navnet.

Bredt smaksbilde
Lysholm No 52 har et rikere smaksbilde enn det en er vant til hos ulagrede akevitter. Grunnen er at den skal passe til ulike andre ingerdienser i drinker og cocktails. Derfor er smaken kraftig selv om alkoholinnholdet er lagt på 40 volumprosent. Akevitten har sitruspreget duft og smak med innslag av karve fra Inderøy, stjerneanis, koriander, ingefær og pomerans. Det er tilsammen 11 «botaniske» elementer i akevitten som blir å finne i Vinmonopolets hyller fra januar 2016.


40,0 volumprosent
Ikke fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 364401
70 cl
Produsent: Arcus


 



 tilbake