Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit 2010

Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit 2010 er en årgangsakevitt som har fått modne ekstra lenge på spesielt utvalgte sherryfat. Resultatet har blitt en hyllest til Norsk Fatmodnet Akevitt, skal vi tro produsent Arcus.

- Vi har luktet og smakt oss frem til noen helt spesielle fat og laget en akevitt vi mener er den perfekte avslutningen på julemåltidet, sier destillatør hos Arcus, Halvor Heuch.

Første årgang
2010 er første året Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit er i salg. 10.000 flasker er håndtappet og pakket i en eksklusiv gaveeske.
- Flere blir ikke tappet opp av årgang nummer 1, og oppskriften, den er unik, sier Heuch.
- Det er jo noe av det som er så spennende med en årgangsakevitt. Utgangspunktet for Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit 2010 er den tradisjonelle Gilde Juleaquavit. Videre har vi luktet og smakt oss frem til noen helt spesielle fat på fatlageret vårt som vi har blendet inn. De spesielt utvalgte fatene representerer et stort spenn i år og karakter. Her er det fat med svært tydelige fataromaer, med mye sødme og ikke minst tydelig krydder. Sammen utgjør disse fatene en helt unik akevitt med en lagringstid på noe over fire år, sier destillatøren. Utmerket som avec - Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit har dyp gyllen farge. Den er kraftig og har et godt avstemt krydderpreg, integrerte fataromaer med en myk avslutning. Akevitten egner seg derfor utmerket som en avslutning på julemåltidet, legger Heuch til.


 tilbake