Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Opplev Sør-Helgeland 21.-24. august 2015

Kom til fantastiske Sør-Helgeland. Vi gjentar opplevelsen til høsten. Brønnøy og omegn Akevittforening inviterer akevittmedlemmer rundt om i landet til å oppleve vakre Sør-Helgeland. Opplevelsen vil bli arrangert på nytt i 2015 og er lagt til 21.-24. august. Påmeldingsfrist er satt til 1. april 2015, og det er plass til 50 deltakere.


Pris per person: NOK 4800 per pers.
De som ønsker å delta, kan sende forhåndspåmelding til Berit Rødhyll, jarlewal@online.no, telefon 900 54 424. Foreningen kan som sist, være behjelpelig med gruppereise med Widerøes direktefly Oslo/Brønnøysund og retur.

Program:
Fredag, 21. august
Vi ønsker våre gjester velkommen til Brønnøysund, på den måten vi gjør det på Helgeland. Alle vil bli innlosjert på Thon Hotell Brønnøysund, fra fredag til søndag. Det nye bygget til  hotellet er på seks etasjer og det er i de to øverste etasjer reservert rom, der utsikten både sør og nord er helt fantastisk. På ettermiddagen vil bussen ta oss med innover til Nevernes Havn, der vertskapet Tove og Aage Oxholm vil ta i mot oss. Her blir det omvisning på senteret for kystkulturen på Helgeland før vi spiser en deilig middag og har en hyggelig stund. Deretter tar bussen oss med tilbake til Brønnøysund.

Lørdag, 22. august
Nå går turen utover til Torghatten, fjellet med «hull», som vi skal bestige. Her vil en guide ta dere med inn i historien om fjellet på turen opp. Vel oppe ved «hullet» vil dere bli møtt av nydelige toner fra Brønnøysund Musikkorps, mens dere kan nyte den vakre utsikten. Og til dette, litt «leskende» drikke. Etter denne hyggelige stunden, tar vi fatt på nedturen til bussen, som tar oss med til Havbrukssenteret på Toft. Her vil dere bli møtt av daglig leder Arnfinn Torgnes og hans stab, som vil ta dere med på en flott omvisning på lakseoppdrettet. Vi inntar en deilig lunsj, før bussen tar oss med tilbake til hotellet. Etter en pause på hotellet, busser vi utover til  Hildurs Urterarium. Dette er en av foreningens faste spisesteder, og er en opplevelse. Vertskapet Aina, Ronny, Laila og Atle vil ta i mot oss for en omvisning i den flotte urtehagen. Hildurs er en 200 år gammel gård, som er gjort om til et flott spisested og vi skal etter omvisningen innta et festmåltid, der også innbudte gjester vil være tilstede. Vi busser tilbake til byen, for en god natts søvn for å våære uthvilte til neste dags tur til Vega.

Søndag, 23. august
Etter en god natt, god frokost og pakking av kofferter, tar bussen oss med utover til Vega. Første stopp blir Ylvingen hvor vi skal besøk steder som ble benyttet under innspillingen av NRKs Himmelblå-serie. Litt kaffe og noe attåt vil bli servert før ferga tar oss med over til hovedsete på Vega. Vega øyene består av 6500 øyer, holmer og skjær og er med på UNESCOs verdensarvliste. Her vil det bli en guidet tur, der vi skal besøke Sandemo GårdsbakeriE-husetVerdensarvutstillingen og Lille Lånan. Vi tar en pause under rundturen der dere vil få servert Agas nydelige fiskesuppe, og foreningen bidrar med litt «attåt». En trivelig og flott stund der inntrykkene kan synke ned sammen med den deilige fiskesuppa. Etter rundturen venter Anna og Jon Aga oss på Vega Havhotell for siste overnatting og en festmiddag. Hotellet ligger ut mot havet, så er solen med oss, kan vi få oppleve en nydelig solnedgang. Havhotellets middag med Jon som «hovedkokk», blir en opplevelse. Han vil også, på sin måte, fortelle hva som vil bli servert. Gled dere.

Mandag, 24. august
Etter frokost drar vi tilbake til Brønnøysund, der vi avslutter. Flere skal sikkert til flyplassen, så bussen kjører direkte dit. Når det gjelder mat og servering på de stedene vi skal besøke, er det lokalmat som fisk som ofte blir benyttet. Vi tror våre kokker skal kunne overraske med mange deilige retter, som vil smake for enhver gane. Våre kokker, kan dette med spennende retter av lokale produkter, og alt fra havet er sprellende ferskt. Selvfølgelig, vil vår egenkomponerte Torghatten Aquavit følge oss på hele turen. Vi håper vår presentasjon av denne turen til Helgeland kan gi mange lyst til å delta. Vi skal gjøre vårt til at dette skal bli bra, og klaffer alt med været, vil dere nok ikke glemme Helgeland, vår «Perle», så fort. Så vil vi tilslutt ønske alle som kommer til Brønnøysund hjertelig velkommen! tilbake
Gårdsplassen på Nevernes.