Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Førjulskveld med Presidentbesøk

Med besøk av NAVs President, Per Harald Grue, kunne nær 40 medlemmer av Region Asker & Bærum smake på et par juleakevitter samt nyte årets førjulsmiddag på Tveiter gård ved Semsvannet i Asker. Det lokale Presidentskap tar sikte på at dette skal bli en årlig tradisjon. Første gang var i fjor.

President Per Harald Grue innledet kvelden med å presentere to av årets juleakevitter. Den første var Arvesølvet juleakevitt 2012 fra Det norske brenneri. Grue fastslo at det var en godt fatlagret og spennende nykommer. Årets versjon, som ikke var kommet til butikken da man handlet inn til kvelden, har fått ytterligere modningstid.

Gilde juleakevitt 2013 fra Arcus, den 26. i rekken, ble presentert som en akevitt spesielt tilpasset den tradisjonsrike norske julematen. Dette er en av de store slagerne fra Arcus, som mange ser frem til å smake hvert år.

Blant gjestene på Tveiter var det selvsagt delte meninger om hvilken som var best, men de fleste mente nok at Arvesølvet var noe kraftigere og mer smaksrik enn juleakevitten fra Arcus. Sistnevnte er da også kjent for å tiltale de fleste norske ganer.

Etter at folk hadde smakt seg gjennom de to juleakevittene, ventet bordets gleder med en fireretters meny og tilhørende akevitter. Menyen inneholdt både kveite og gammelost. Stemningen i den store spisestuen på Tveiter var god og praten gikk livlig rundt bordene. Kvelden ble en virkelig forbrødring, våre to bygder verdig. tilbake

NAVs President, Per Harald Grue, presenterte et par av årets juleakevitter for medlemmer i Region Asker & Bærum. (Foto: Karl J. Gurandsrud)