Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

080510: Gastronomi i musikalsk ramme

Gastronomi i musikalsk ramme er verdens vakreste sjøreise i kombinasjon med gastronomiske opplevelser, matkurs og smaking i en musikalsk ramme. Opplev gastronomi med norske råvarer, der naturelementene og kystkulturen forsterker smaksopplevelsene. Det hele går av stabelen fra Kirkenes til Bergen fra 10. til 15. mai 2008.

En kulinarisk reise der den anerkjente mesterkokken Harald Osa demonstrerer, tilbereder og presenterer retter basert på Norges beste råvarer, av kongekrabbe, reinsdyr, torsk, lam fra Lofoten og laks med en rekke overraskelser, blant annet med samiske spesialiteter. Hver dag vil det være anledning til å delta i matkurs. Dag 2 til dag 5 blir det øl-, vin- og akevitt-kurs med smaksprøver.

Alle deltagere vil få et eget oppskriftshefte tilrettelagt av Harald Osa.

Konserter i skjønn harmoni vil bli avholdt ombord hver dag under hele reisen, hovedsakelig med norsk, klassisk musikk, også med innslag av folkemusikk, joik og jazz. Det hele komponert i en fantastisk ramme av storslått kystnatur. Alt dette tilpasset Hurtigrutens egne utfluktsprogrammer.

Etter avsluttet sjøreise tilbyr vi gjerne et program i Bergen og omegn, samt i det fruktblomstrende Hardanger.

Programmet vil ha et høyt faglig innhold, arrangert slik at passasjerene i størst mulig grad selv kan få delta.

Priser fra kr. 8.745,- pr. person i dobbeltlugar med helpensjon, se forøvrig Hurtigrutens prisliste og betingelser. Tilleggspris for Gastronomi i musikalsk ramme, alt inkludert, er kr. 3.240,- pr. person.

Dette er ikke et NAV-arrangement.
Spørsmål om arrangementet samt påmelding skjer derfor direkte til arrangøren Anne Aamodt AS.
Se opplysninger neders på siden.

Program:
10. mai, Kirkenes – Berlevåg
Avgang fra Kirkenes kl. 12.45 med kurs vestover mot Nordkapp og med anløp i Vardø, Båtsfjord og Berlevåg. Kl. 14.00 - 15.30 holder Harald Osa matkurs med tilbereding av kongekrabbe. Om kvelden avholdes konsert med Berlevåg Mannssangforening.

11. mai, Honningsvåg – Tromsø
Etter avreise fra Hammerfest, blir det underholdning med joik. Deretter går reisen forbi Lyngsalpene med sine sjeldne fjellformasjoner. Kl. 16.00 til 17.30 holder Harald Osa matkurs med tilberedning av reinsdyr. Kveldens tema er øl med nordnorske bryggeritradisjoner. Etter ankomsten til Tromsø kl. 23.45, blir det avreise med buss til Ishavskatedralen for å overvære en klassisk midnattskonsert.

12. mai, Tromsø – Vesterålen – Lofoten
Ankomst Harstad om morgenen, byen som ligger på Norges største øy, Hinnøya. Videre går turen forbi Vesterålen og det fortryllende Lofoten, der rorbuene ligger tett. Kl. 16.00 til 17.30, vil Harald Osa igjen briljere med sine ferdigheter. Denne gang er temaet torsk. Kveldens tema er hvitvin. Denne dagen blir det musikalske overraskelser med norsk, klassisk musikk, både under matkurset og som egen konsert ombord.

13. mai, Bodø – Rørvik
Polarsirkelen passeres. Videre går turen sørover langs Helgelandskysten med sine karakteristiske fjellformasjoner og utallige små og store øyer. Kl. 14.30 til 16.00 vil Harald Osa nok en gang holde matkurs, denne dagen er temaet lam fra Lofoten. Kveldens tema er rødvin, og etter avgangen fra Brønnøysund blir det vinkurs, krydret med varierende musikalske opplevelser.

14. mai, Trondheim – Ålesund
Ankomst Trondheim med besøk på Ringve Museum, et av verdens mest kjente musikkmuseer. Videre går turen langs kysten av Møre og Romsdal med sine vakre fjell og fjorder. Denne dagens tema er laks, og fra kl. 15.00 til 16.30 vil Harald Osa undervise i behandling og tilberedning. Kveldens tema er akevitt med foredrag om dens lange historie. Underholdningen denne dagen blir varierte innslag av norsk folkemusikk. Etter avgangen fra Molde blir det jazzkonsert.

15. mai, Florø – Bergen
Ankomst Bergen, Edvard Griegs fødeby, kl. 14.30. Bergen er viden kjent for sin sjarm og det historiske, kulturelle verdensarvstedet Bryggen. Denne dagen blir det en musikalsk avslutning av seilasen med fokus på Edvard Grieg og Ole Bull. Mesterkokken Harald Osa vil avslutte med en smaksopplevelse som vil sette et minneverdig punktum for denne gastronomiske seilasen i musikalsk ramme.

Vi anbefaler et opphold på 1-2 dager i Bergen før avreise derfra, og tilbyr med glede et program med kulturelle besøk i Bergen og omegn, gjerne også med forlengelse til det fruktblomstrende Hardanger.

Priser og kontaktinformasjon
Priser fra kr. 11.985,- pr. person i dobbeltlugar m/ helpensjon fra Kirkenes til Bergen, alle måltider og hele gastronomiprogrammet inkludert. Hurtigrutens standard utfluktsprogrammer er ikke inkludert.
De kan eventuelt kjøpes om bord. For andre distanser be om pris eller se Hurtigrutens prisliste på www.anne-aamodt.com

Lag, foreninger og bedrifter er hjertelig velkomne til å legge årsmøter eller lignende til reisen. Her vil vi legge til rette for bruk av møterom.

For å sikre ønsket lugar og rimeligst mulige retur med fly fra Bergen, lønner det seg å reservere plass tidlig. Ved bestilling og avbestilling, gjelder Hurtigrutens til enhver tid fastlagte rutiner og betingelser.

Alle påmeldinger rettes til Hans K. Ellefsen på tlf.: 932 89 415
e-post: hans.ellefsen@anne-aamodt.com
eller til Anne Aamodt AS, tlf.: 952 71 102 – 450 20 971
e-post: post@anne-aamodt.com


 tilbake