Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

071102: Akevittruten med Weekendtur i Akevittens kjølvann

2.-4.nov 2007 gjentar vi suksessen fra i fjor og inviterer til en ny helg i akevittens kjølvann sammen med magasinet Det God Liv. «Lokal» veiviser er Torkjell Berulfsen.

I tillegg til å la oss «beruse» av både akevittens smak og historie, vil vi bli bedre kjent med området som er mest kjent for Sin produksjon: Sørlige Hedmark med sine vidstrakte potetåkre og flotte storgårder. Vår veiviser og forteller på turen er Torkjell Berulfsen, kjent fra sine mange programmer i NRK, blant annet «Edle dråper» og «Ganefryd». Bussen starter i Oslo (kontakt oss for andre ønskede hentesteder).
 
Pris NOK 5.950 per person
 
Enklere turbeskrivelse:
Dag 1 – fredag 2. november
Vår buss starter kl. 10.00 fra Galleri Oslo, og kjører til Arcus på Hasle hvor vi får en omvisning blant fat og krydder i produksjonsanlegget til Norges største produsent av vin og brennevin. Her spiser vi også lunsj. Vi setter kursen mot Hamar og Hotell Høsbjør som er et vakkert og særpreget hotell som ligger høyt i Furnesåsen utenfor Hamar. Hotellet ble først åpnet i 1919, og var tidligere kjent over hele Europa som et turisthotell i europeisk toppklasse, der datidens overklasse ferierte og rekreerte. Dette blir vårt bosted i to netter, og vi blir fortalt litt historie ved ankomst. På ettermiddagen kjører vi til Domkirkeodden på Hamar, hvor det blir omvisning og stemningsstund i Hamardomen. Her får vi vite litt om hvordan akevitt i utgangspunktet oppstod som et eksperiment for å finne en drikk/medisin som kunne kurere alle sykdommer. På kvelden blir det middag i Hamarstua Spiseri.
 
Dag 2 – lørdag 3. november
Vi spiser frokost på hotellet før avreise til Elverum, og besøk på Glomdalsmuseet og Gammeldoktoren. Utstillingen om Gammel-doktoren er enestående i nordisk sammenheng og tar for seg en allmennpraktiserende leges historie. Her finnes også Rena apotek fra 1902, og et apoteklaboratorium fra 1960-tallet. I tillegg finnes en omfattende drogesamling. Apotekerhagen utenfor har en mengde medisinske planter sommerstid. Vi reiser videre til Løiten Brænderi og opplever forestillingen «En Akevisitt» - et fantastisk enmannsshow som tar oss med på en vandring gjennom brenneriet og akevittens historie. Etter forestillingen har de som vil, mulighet til å utforske Løiten Lys, som er Norges største lysstøperi - et opplevelsessenter med en helt unik atmosfære. Vi spiser lunsj på Nashoug Gård, som ligger i et vakkert kulturlandskap med utsikt over Mjøsa og Vangsåsen på Ridabu 6 km. nord for Hamar. Nashoug er en gammel ættegård som en gang lå under kongen. Vi kjenner historien tilbake til 1392, da det lå en sognekirke her. En av Hedmarks to fogder, Kristoffer Foed, fikk gården av kongen for sin krigsinnsats under 7-årskrigen med Sverige i 1567. Dagens eiere er 14. generasjon etter fogden. Gården er fra tidlig vikingtid, og kan vise til interessante funn fra den tiden. Tilbake på hotellet får vi et par timer på egen hånd før avreise til Hoel Gård, som er en av Hedmarks største og flotteste storgårder. Her blir det servert en lekker 3-retters middag med spesialtilpasset akevitt i Gardsmuseet, hvor det også finnes en unik akevittsamling. Velkomstaperitiff med «Potetbondens Trøst» ved ankomst. I løpet av kvelden blir det også kåseri og akevittsmaking med Berulfsen. Her får dere smake ulike akevitter.
 
Dag 3 – søndag 4. november
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til Stange hvor vi besøker Atlungstad Brænderi som ligger helt nede ved Mjøsa og er et av fire brennerier som fortsatt tidvis er i drift. Bygningen er fredet og ligger på kulturhistorisk grunn. Deretter fortsetter vi til Staur Gjestegård for lunsj. Gården er en levende gård med historie tilbake til 1400-tallet. Etter lunsj setter vi kursen tilbake til Oslo.
 
Vennlig hilsen
Stine i AKEVITTRUTEN - en reise i mat, historie og opplevelser
Tlf: 41 12 66 00
 
NB! Dette arrangementet går IKKE i regi av NAV. Kontakt derfor vår samarbeidspartner Akevittruten for påmelding m.m.


 tilbake