Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Akevittens dag ble høytidelig feiret

To arrangementer dannet i år rammen rundt Akevittens dag - 485 år etter at Eske bille skrev det berømte brevet der Aqua Vite ble omtalt for første gang i norsk skrift. På formiddagen var det gratis kaffe og kake til alle i LogeHaven i regi av Selskabet for Bergens Aquavitens Fremme, og på kvelden var det foredrag og informasjon på Femte i Andre Bar i regi av NAV Bergenhus.


Feiringen i LogeHaven var også i anledning byens nyeste akevitt, Hanseaten, som kom i Vinmonopolets hyller i begynnelsen av mai. Til stede under arrangementet var også kommandant Åsmund Andersen, den 47. i rekken på Bergenhus - og Eske Billes «stedfortreder» i våre dager - når ikke historiker Tryggve Fett ikler seg Billes gevanter og kommer med «nytt» fra 1531. tilbake

Kake til alle i anledning 485-årsdagen for Eske Billes skriverier. Samtidig ble etiketten på den nye Hanseaten vist for første gang.Kake med egen logo: På Logoen står det å lese 1531 - 2016 13. april. 485 år samt Eske Bille og Arcus.Eske Billes stedfortreder og den 47. i rekken, kommandør Åsmund Andersen (t.v.) på Bergenhus festning, hilser her på NAV-president Per Harald Grue under oppsyn av preses i Selskabet for Bergens Aquavitens Fremme, Svein Nordahl Pedersen.