Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Tur til Ringerikes Museum og Brasserie Fengselet, Hønefoss

Lørdag 26. september 2015 inviterer NAV Oslo Øst til en hyggelig lørdag på Ringerike og Hønefoss. Avreise fra Oslo (Lambertseter) er kl. 13.00.


Program:
• Kl. 13:00 Buss fra Lambertseter Senter (gamle delen)
• Ca. kl. 14:00 Omvisning med guide på Ringerikes Museum.
• Ca. kl. 16:00 Buss videre til Brasserie Fengselet, Hønefoss.
• Senest kl. 20:00 Bussen returnerer til Lambertseter.

På Brasserie Fengselet får vi servert en fireretters middag med spesialøl og akevitt til hver enkelt rett, samt faglig påfyll.
Pris kr. 790.

Også denne gangen gjelder regelen først til mølla.
Påmelding senest 14. september ved å betale inn på vår NB! nye konto nr. 1600.52.13502 (Ingun Lillebo Johnsen)

Velkommen til Ringerike!

Kontakt: Per-Olav Christensen tlf.: 911 59 115 eller e-post po.christensen@gmail.com

Ringerikes Museum ligger i en nesten 400 år gammel tømmerbygning, som også kalles for Norderhov gamle prestegård. Den var i bruk som privatbolig for soknepresten til Norderhov kirke fra 1635 og fram til slutten av 1950-årene. Da flyttet den siste prestefamilie ut og bygningen ble stående tom. Den ble deretter solgt til Ringerikes Museum som etablerte et lokalt kulturhistorisk museum, som åpnet for publikum i 1961.
   Mange av de opprinnelige romløsningene er fortsatt intakt, så et besøk her er nesten som å skru klokka flere hundre år tilbake i tid. På mange måter sitter historien bokstavelig talt i veggene.

Brasserie Fengselet åpnet sine dører i januar 2009. De har siden den gang jobbet for å gi gode mat og drikke opplevelser til sine gjester i alle aldersgrupper og anledninger. Hele tiden har de vært opptatt av å lage god mat, basert på friske og gode råvarer. Her finner du hjemmelaget mat laget fra bunnen av, med kjærlighet og kunnskap til faget.
   Menyene er basert på beste tilgjengelige råvarer i den bestemte sesong, fra gode håndplukkede leverandører. Menyene er i hovedsak basert på norske råvarer blandet med det beste fra det kontinentale kjøkken. De bytter ut sin a la carte meny ter til fire ganger per år, dette for å kunne gi våre gjester nye og spennende matopplevelser. Kreative og dyktige kokker er med i hele prosessen når de komponerer nye menyer. Gode drikkevarer hører også med til et godt måltid. De har derfor valgt å servere øl fra Norges eldste og mest lokale bryggeri, Aass Bryggeri fra Drammen, hvor deres gode kvalitet og smak står til deres krav.
   De lever fortsatt under mottoet: Spennende mat- og drikkekombinasjoner gir måltidet helhet og gjør det til en kulinarisk opplevelse. tilbake
Fra Ringerikes Museum.