Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

NAV Oslo Øst besøkte Kongsberg

Tidlig i høst ble NAV Oslo Øst invitert av Kongsbergakevittens venner til å delta på deres høstfest i oktober. Dette takket de ja til, og lørdag den 25. oktober dro entusiastiske akevittvenner på tur til Kongsberg. På bussen ble det smakt på Høvding akevitt, og med litt snacks og sanger var stemningen god.


Klubben er så heldige å ha egen skald, Per Amble, som hadde laget egen sang for denne turen. Sangen ble testet i bussen på vei til Kongsberg.
   Vel framme ble det spist lunsj på Oppsalgården, et trivelig sted i den gamle delen av Kongsberg. Der sto kortreist, lokal mat og drikke på menyen, bestående av hjemmelaget hjortepølse, fårepølse og svinepølse med potetstappe, samt egenprodusert øl. Det smakte fortreffelig! Under måltidet gav innehaveren god informasjon om pølselaging og ølbrygging. Neste post på programmet var Kongsberg kirke, en gammel erverdig korskirke fra 1761. En dyktig guide fortalte om kirkens historie, og om menneskene som hadde brukt kirken. Så gikk turen til Bergverksmuseet, der en entusiastisk og morsom omviser ønsket velkommen, og guidet forsamlingen gjennom bergverksmuseet og Den Kongelige Mynts museum.
   Turen fra Bergverksmuseet til Christian Quartes Vertshus i Smeltehytta var ikke lang, og der møtte de vennene fra Kongsberg. De ble de ønsket velkommen og det ble fortalt om aktivitetene til Kongsbergakevittens Venner. Presidenten for NAV Oslo Øst, Grethe Aslaksen takket for invitasjonen og fortalte om klubben.
   Det ble servert bergmannskost; røkt svinekam med kålrotstappe og potet, Kongsbergakevitt og øl. Praten gikk livlig, og Kongsbergsangene og sangen til Kongsbergakevittens venner ble sunget med stor jubel.
   Dansebandet Binderz spilte opp til dans, og mange fant rytmen på dansegulvet. Tiden gikk fort, men kl 2330 returnerte de med bussen.


 tilbake

Lunsjen på Opsahlgården ble en hyggelig opplevelse i spennende lokaler. Her blir det servert hjemmelaget hjortepølse, fårepølse og svinepølse med potetstappe.Stemningen var fin under lunsjen.Klubbens skald var raskt i gang med å oppfordre til sang og drikkeviser.Kongsberg kirke imponerte.


Klubbens visepresident Per Olav Christensen og styremedlem Ingun Lillebo Johnsen på vei fra Kongsberg kirke.Omvisning på Bergverksmuseet.Stemningen var god i Christian Quartes Vertshus sammen med Kongsbergakevittens Venner.