Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

090502: Glommabreddens Akevittlaug på tur til Gansvika

Lørdag 2. mai samlet 73 deltakere seg ved Gansvika i Øyeren i Fet kommune. Det ble en hyggelig kveld på det gamle sagbruket.

Tekst: Hege Udnæs Hoel
Foto: Eva Husin

Sagbruket ble bygget i 1882. Konstruksjonen må betegnes som moderne for sin tid, i hvert fall når størrelsen tas i betraktning. Bygningen er på 600 kvadratmeter uten bærende midtstolper.
   Lokalene er nå omgjort til et sagbruksmuseum, men det finnes både spisemuligheter, båtbrygge og badestrand her. Stedets eier, Gunnar Berntsen, serverer husmannskost og vi hadde bestilt flesk og duppe med tilslørte bondepiker som dessert. Til menyen ble det servert Løiten Linje Aquavit og Gammel Opland Aquavit. Alle passer utmerket til fet mat. Til desserten og kaffen smakte det nydelig med Gilde Non Plus Ultra.

Gotmar fra «Akevisitten»
Kveldens høydepunkt var likevel et foredrag med Gotmar Rustad, kjent fra forestillingen «En Akevisitt» på Løiten Brænderi. I over en time trollbandt han oss med en utrolig kunnskap og hukommelse om akevittens tilblivelse og dens anvendelse. At dette var noe som våre gjester likte, var lett å se. Lattermilde og lydhøre var vi alle sammen. Gotmar hadde også med sin gullakevitt som bare blir produsert på Løiten og som var den fjerde akevitten vi prøvesmakte.

Bildet:
Gotmar Rustad holdt publikum trollbundet i over en time med sitt kåseri om akevittens opphav og velsignelser.


 tilbake