Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Tunsberg Akevittselskap ble vår 23. regionavdeling

Det var «stinn brakke» da Tunsberg Akevittselskap formelt ble etablert 15. januar 2009. Akevittinteressen i Tønsberg er åpenbart stor, så stor at stifterne måtte operere med ventelister.

Omgivelsene som var valgt til stiftelsesmøtet kunne knapt ha vært bedre: Wilhelmsensalen i Tønsberg Sjømannsforenings nye, fantastiske lokaler på bryggen. At disse ligger i byens tidligere tollbod fra begynnelsen av 1800-tallet la åpenbart ingen demper på akevittinteressen, snarere tvert imot. Leder av interimsstyret og nyvalgt president for regionsforeningen, Jon Eivind Carlsen, kunne ved åpningen fortelle om en interesse så formidabel at man kunne ha fylt ytterligere én sal, i tillegg til de 80 entusiastene som hadde fått plass.
   Så var da også settingen akkurat som den skulle være: Et gjennomført maritimt preg, inklusive modeller av noen av de Wilhelmsen-skipene som gjennom årene har bidratt til å frakte edle dråper over linjen. Som seg hør og bør ved et møte i slike omgivelser ble det da også servert nydelig skipskost: erter, saltkjøtt og flesk, med rikelig kålrabistappe og flatbrød til. Selvfølgelig ledsdaget av øl og Løitens Linie.
   De rike, maritime tradisjonene ble da også fremhevet av visepresident i NAV, Hans Christian Bangsmoen, som også er «akevittansvarlig» nettopp hos Wilh. Wilhelmsen. Han holdt aftenenes foredrag med titelen «Gyldne dråper - med skråblikk på norske akevitter før og nå», ledsaget av et vell av interssant informasjon, kuriøse fakta og morsomme bilder.
   «Jeg hadde aldri drømt om at det fantes så mange akevitter, og så mye spennende kultur rundt dem,» var en typisk reaksjon blant deltagerne på stiftelsesmøtet etter foredraget. Mange av de fremmøtte benyttet anledningen til å smake også på Skipper Worse akevitten, som ble servert ved siden av linjeakevitten. Dens etikett bærer som kjent innskriften «Kun for glade mennesker». Det passet utmerket også som karakteristikk for stemningen som hersket under stiftelsesmøtet for NAVs 23. regionavdeling.

Det nye styret:
 President: Jon Eivind Carlsen
Visepresident: Terje Kamfjord
Sekretær: Solveig Mo
Skattmester: Ivar Bjørnstad
Styremedlemmer: Svein henriksen og Erik Halbakken

Bildet:
Nyvalgt president Jon Eivind Carlsen (t.v.) i samtale med visepresident i NAV, Hans Christian Bangsmoen. (Foto: Marit Urnes)


 tilbake