Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

NAV Bergenhus - Årsplan 2016

Her finner du informasjon om aktiviteter i NAV Bergenhus 2016. Ett av høydepunktene er at regionen er arrangementsansvarlig for Akevittinget!


Kjære akevittvenner!

Litt informasjon om neste år – som ser ut til å bli et travelt og morsomt år for oss.

Årsmøtet kommer i slutten av februar. Vi trenger flere folk i styret, så har du lyst til å gjøre en innsats blir vi veldig glad for å høre fra deg!

9. til 12. juni er det viktig å holde seg i Bergen. Da er det Hansadager i byen mellom de syv fjell. Vi arbeider med å få til en stand. Der trenger vi også folk – så meld dere til innsats! Ellers skal vi i samarbeid med Tørrfiskens Venner i Bergen, ha en felles middag på Tracteuren fredag 10 juni. Det blir for Tørrfiskvenner og Akevittvenner med venner, men middagen vil ikke stå i det offentlige programmet. Info kommer.

Byvandringer skal det også bli, to på formiddagstid om akevittens historie i Bergen og en på ettermiddagstid om mat og drikkekultur i Bergen.

Vi har også sendt et skriv til restauranter som serverer norsk mat om å tenke litt spesielt på norsk mat og drikke (norsk akevitt) disse dagene. Så har dere forbindelser – bruk dem!

Ellers har vi et spennende samarbeid med Hans Bru som er med på å sette i gang akevittproduksjon i Bergen. Som mange av dere vet, har akevitten Varg Veum allerede blitt presentert, men nå jobber de for å få ferdig en ny akevitt en «Hansa akevitt» som kan presenteres under Hansadagene. Spennende!

I tillegg har vi oppfordret Biblioteket, Bryggens Museum og andre som driver foredragsvirksomhet til å ta opp tema neste år som er forbundet med norsk mat og drikke og ikke minst drikkehistorie i Bergen. Vi er mottagelig for gode ideer!

For første gang legges Akevittinget utenfor østlandsområdet. Vi synes det er flott å få det til i Bergen! Datoen er 23. til 25. september, og vi håper på god lokal oppslutning. Lørdagen blir det for eksempel festmiddag på Tracteuren. Mer info kommer etter hvert.

Til slutt minner vi om vårt uformelle treff på Femte i andre, fredag 4. desember fra kl 18. Velkommen!

PS: Gylne øyeblikk – praktfull gavebok til kr 300, fås ved å kontakte Vera på telefon 55 20 17 88.

Med vennlig hilsen
Styret i Norske Akevitters Venner, Bergenhus tilbake