Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Meget vellykket tur til Atlungstad Brenneri og «Akevisitten»

Høstarrangementet i NAV Lågendalen gikk i 2015 som busstur til Atlungstad Brenneri og «En akevisitt» på Løiten Brenneri.


En fullsatt buss av forventningsfulle NAV’ere ble møtt på Atlungstad Brenneri av Torgeir Hagen og Arve Fossum, som ga en fabelaktig innføring i restaureringen og virksomheten ved brenneriet. Her ble vi guidet rundt og fortalt om prosessene fra potene kom til brenneriet, og til ferdig sprit dryppet ut av rørene! Faglig kunnskap ispedd gode historier gjorde dette til en fantastisk opplevelse! Rundturen ble selvfølgelig avsluttet med en smak av de ferdige produktene!
   Etter at de edle dråper var konsumert, fortsatte ferden til Løiten Brenneri, og «En akevisitt». Der ble det en fabelaktig forestilling av Gotmar Rustad i «fri dressur», som briljerte i de forskjellige rollene!
   Litt handel av stearinlys og andre «jule-ting», ble det også tid til før kursen ble satt mot Elverum og Elgstua hvor middag og overnatting ventet. Vi var så heldige at Gotmar Rustad også fulgte oss dit, og under middagen fikk vi høre mer om akevittens store navn og ikke minst smakt på noen sjeldenheter, som for eksempel «Hammer Gylden»!
   På søndag ble det god tid til å besøke Norsk Skogmuseum, før retur til Lågendalen.
   En meget vellykket helg i historiske omgivelser!


 tilbake

Torgeir Hagen (t.v.) orienter forventningsfulle NAV’ere fra Lågendalen. (foto: Øyvind Bergene)Frank Hvaal var meget fornøyd med besøket på Atlungstad Brenneri. (foto: Øyvind Bergene)Et vakkert dekket bord ventet på oss etter omvisningen. (foto: Øyvind Bergene)NAV Lågendalen samlet utenfor Løiten Brenneri. (foto: Øyvind Bergene)