Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Høstfest i NAV Romsdal

Høstfesten arrangeres i Norddal på Sunnmøre på garden «Kapteinshjellane» til Kirsti Indreeide  12. september 2015.


I år skal Norske Akevitters Venner Romsdal ha en utflukt til Norddal og du er invitert. Selve hovedarrangementet er på lørdagskvelden, 12.9 på garden til Kirsti, «Kapteinshjellane». I tillegg prøver vi å legge opp til et variert program for de som allerede vil ta turen på fredag.

Program:
Fredag 11. september:
Innsjekk om du bor på Petrines: Pris pr pers: I enkeltrom kr 990,-. I dobbeltrom kr 650,-/pr natt.
All overnatting, begge netter og bespisning på Petrines fredag bestilles, og gjøres opp på gjestgiveriet, av den enkelte.
Bestilling på telefon 922 34 820 eller petrines@online.no
18:00 3-retter middag på Petrines Gjestgiveri, kr 400,- + drikke
21:00 Gardsbesøk på fjellgarden «Gjæra», Norddal – Besøk på trykkeriverkstedet og kjellerstund hos ølbryggeren. Heimebrygg og spekemat kr 430,- inkl skyss ( min 10 pers)

Fjellgarden Hallstadgjerda ligg på bratte 300 meter, med luftig utsyn over Storfjorden og Norddalsbygda. Dei tek imot grupper til gards – Opplevingar og forteljing rundt handverket med blokktrykte skinn og tekstilar - Eit handtrykk frå Norddal v Ingvild Hansen Nystad

24:00 Overnatting, Petrines Gjestgiveri. På fjellgarden Gjæra får du også ein smak av historia, ølet og spekemat basert på deira eigne øko-lam frå garden. Ølet er brygga på ubrote tradisjonar i bygda frå «manns minne», såkalla konnjøl, altså kornøl på byggmalt, einerlåg, humle og reint vatn. Ølet er ikkje til sals, men må opplevast på staden Happy end er et samarbeid mellom tilbydere av overnatting, servering, opplevelser, handel og produksjon av lokalmat i bygda Norddal. Se mer på www.norddal.com

Lørdag 12. september:
08:30 Frokost, evt smøring av matpakke.
10:30 Tur til Herdalssetra. «Guiding» av kjentmann. Egen mat og drikke bringes med, turklær etter værmelding. Husk å ta med termos med varm drikke (For de som ankommer på lørdag morgen må en ta ferga fra Linge kl 10:00, dvs kl 08:15 fra Molde)
15:00 Ettermiddagskaffe på Severinbrauta, ein freda Husmannsplass i Eidsdal Kaffe, lefse - kr 50,- . 10 minutt gange i utmark, gode sko og klær etter værmelding. I 1995 døydde Nelly Veiberg, den einaste etterkomaren etter folket på husmanns-plassen Severinbrauta. Ho etterlét seg ein kulturhistorisk skatt som er eineståande i Noreg. Nelly budde åleine på Severinbrauta med sin før-industrielle levemåte til inn i 1990-åra. Bygning og interiør, og særleg tekstilane, er kulturhistoriske skattar. Det blir lagt opp til info og omvisning av styreleder i stiftinga.
19:00 Lørdag – selve hovedarrangementet: Høstfest på Kapteinshjellane, Norddal Servering: Hovedrett/dessert, øl –akevitt til maten, kr 400,- Her blir det røff fest på løa på garden, for øvrig et selskapslokale som ble stelt i stand til 50-årsdagen til Kirsti. Vi serverer kraftig kjekjøttsuppe og dessert. Nav står for drikke til maten, inkl utvalgte akevitter. Drikke etter maten bringes med av den enkelte. Vi får også besøk av den lokale ølbryggeren fra Tonga Gårdsbryggeri, som er i ferd med å bli ganske så suksessfull, og vi får muligens en smaksprøve. Det er ca 15-20 minutt å gå til/fra Petrines, husk lommelykt til gåturen på natta. En må også se på værmeldingen, varme klær/sko er nødvendig da dette ikke er et oppvarmet lokale. Husk å ta med kontanter, da all betaling på lørdagen blir kontant. Alle priser er per person.

Påmelding snarest mulig, men senest søndag 6. september, til: jan.roger@moldefjordstuer.no 

Husk å legge ved påmeldingsskjema. Det er viktig å melde seg på de arrangementene du vil delta på, da noen av dem er avhengig av et minimumsantall. Det blir antakeligvis ikke noe værforbehold, men vi håper på fint høstvær. Da håper vi at så mange som mulig tar turen til Norddal og det blir en hyggelig helg.

Med vennlig hilsen Nav Romsdal tilbake